fbpx

Misdannelsesscanning

En misdannelsesscanning er barnets første helbredsundersøgelse, og især den tidlige misdannelsesscanning kan være en stor tryghed.

Den tidlige misdannelsesscanning kan foretages fra uge 15-16, men allerede fra uge 13+0 kan man se mange detaljer. Ved denne scanning ser vi bl.a. efter næseben, som 3/4 af fostre med Downs Syndrom mangler.

Den sene misdannelsscanning foregår fra uge 18 og frem til fødsel. Vi gennemgår hele fosteret systematisk fra top til tå, og undersøger om alt er normalt.

Hvis vi finder en udviklingsfejl, får du kompetent rådgivning allerede ved scanningen. Hvis du ønsker det, kan vi henvise dig til dit hjemsygehus eller til en specialafdeling for fosterudvikling.

Varighed: 45 min.
Pris: kr. 1.900,-

Mere om den tidlige misdannelsesscanning

Den tidlige misdannelsesscanning kan være en tryghed, hvis du tidligere har været gravid med et barn, der ikke havde normal udvikling. Den kan også give en ekstra sikkerhed, hvis du har fået en risikoberegning for Downs Syndrom, som du synes er for høj.

Ved en tidlig misdannelsesscanning kan de største udviklingsfejl findes. Vi ser på, om fosterets udvikling svarer til alderen. Vi ser på kraniet og hjernens udvikling, ansigtet (specielt om der er læbespalte – dét, man tidligere kaldte “hareskår”), næseben, antal fingre, hjertet (4 hjertekamre), bugvæg, rygsøjle, mavesæk, nyrer og blære. Vi ser også på knogler i arme og ben; klumpfødder kan ses allerede i denne alder.

Kønnet kan ses efter 14 fulde uger. Ofte kan vi se det tidligere, men her giver vi dog ingen garanti.

Den tidlige misdannelsesscanning kræver stor ekspertise og mange års erfaring i scanning, hvilket er årsagen til, at denne scanning kun foretages af vores speciallæger.

I enkelte tilfælde kan det være nødvendigt at scanne vaginalt for at se alle detaljer, men ellers foregår denne scanning som oftest.

Det får du med hjem

  • Beskrivelse af alle fosterets organer og knogler, moderkage og fostervand.
  • Størrelsen på fosteret, både længde og vægt.
  • Kønnet på barnet, hvis du ønsker det.
  • Hvis du medbringer en USB (mindst 4GB), kan vi optage undersøgelsen, som du får som en film. Du kan også købe en USB hos os.
  • Flotte billeder i sort/hvid print, og alle billeder gemt på din USB eller sendt til din mail.
  • Smart plastikmappe til dine svangrepapirer, samt vores beskrivelse og billeder.

NB: Dette gælder naturligvis også for den sene misdannelsesscanning.

Book tid online

Du finder ledige tider i vores online bookingkalender. Vi glæder os til at se dig!

»Altid søde og professionnelle«

Søde, imødekommende og meget professionelle! Vi har besøgt klinikken af flere omgange, og vil til en hver en tid anbefale den til alle gravide! Man føler sig tryg og godt tilpas, og får altid verdensklasse behandling. Tak!!

Rikke | Trustpilot

♥♥♥♥♥

Mere om den sene misdannelsesscanning

Ved denne scanning ser vi efter hjernens og rygsøjlens udvikling. Vi ser på ansigtet, og ser efter, om den lille har læbespalte – dét, man tidligere kaldte “hareskår”. Vi gennemgår alle kroppens knogler og tæller fingre og tæer. Vi ser på hjerte, lunger, mavesæk, nyrer, blære, og bugvæg, og på, om den lille har klumpfødder. Vi vurderer også, om baby bevæger sig normalt.

Endelig vurderer vi om mængden af fostervand er normalt, og du får at vide, hvor moderkagen ligger. Ønsker du at få kønnet at vide, kigger vi også efter det.

I uge 18-22 kan man se alle babys organer tydeligt, og derfor er dette tidspunkt i din graviditet det mest optimale at få foretaget denne scanning på. Senere i graviditeten kan enkelte ting være helt umulige at vurdere.

Hvis vi ikke kan se alt ved en misdannelsesscanning, aftaler vi en ny tid inden for få dage – det er gratis. Dog kan det, som nævnt, være svært at se alt sent i graviditeten.

Denne scanning foretages både af vores speciallæger og jordemødre idet det er nemmere at se detaljer hos fosteret.

.

Vidste du?

Hos Ultralydklinikken for Gravide har vi valgt at benytte Astraia.

Astraia er en medicinsk database, og det program, som alle danske hospitaler benytter. Det forhandles kun til ultralydklinikker, der er certificeret hos Fetal Medicine Foundation i London. 

Find os på SoMe