fbpx

Book tid
online

Evita-test

Evita Test Complete er vores mest omfattende foster-gentest, og den eneste test på markedet, der uden risiko giver dig et fuldkommen præcist billede af alle fosterets kromosomer. Det er en helt unik metode til at få svar på, om der er noget at bekymre sig om. Heldigvis er der det sjældent.

Testen analyserer dit fosters DNA, og dokumenterer, om der er væsentlige afvigelser. De kromosomafvigelser, testen undersøger for, er både de mere kendte sygdomme som fx Downs Syndrom og Edwards Syndrom, men også en lang række andre, mindre kendte genetiske syndromer, der kan medføre svære livskomplikationer for dit barn.

Læs mere om Downs Syndrom og Edwards Syndrom

Trisomier

Downs Syndrom opstår hvis man har et ekstra kromosom af nummer 21. Et ekstra af kromosom 18 vil give Edwards syndrom, og et ekstra af kromosom 13 vil give Pataus syndrom.

Nyfødte med Edwards og Pataus Syndrom har en meget kort levetid.

I dette skema kan du se, hvor hyppigt de forskellige sygdomme forekommer:

Syndrom

Estimeret forekomst
(ved fødslen)

Trisomi 21
Downs Syndrom
1 ud af 700
Trisomi 18
Edwards Syndrom
1 ud af 7.900
Trisomi 13
Pataus Syndrom
1 ud af 9.500

Ovenstående beregninger er udført på en gruppe gravide, som ingen undersøgelser har fået i løbet af graviditeten. Hvis man har fået 12-ugers og 20-ugers scanning vil forekomsten være lavere.

Testen kan nærmest sammenlignes med en moderkageprøve, som du får tilbudt, hvis der er mistanke om en kromosomfejl – men modsat moderkageprøven, er Evita Test Complete altså fuldkommen risikofri.

Evita Test Complete er baseret på en blodprøve, som kan tages fra uge 10+0 til 14+6. Ønsker du barnets køn at vide, koster det ikke ekstra.

Varighed: 45 min.
Pris, Basis: kr. 13.500,-

Evita-test

Evita Test Complete er vores mest omfattende foster-gentest, og den eneste test på markedet, der uden risiko giver dig et fuldkommen præcist billede af alle fosterets kromosomer. Det er en helt unik metode til at få svar på, om der er noget at bekymre sig om. Heldigvis er der det sjældent.

Testen analyserer dit fosters DNA, og dokumenterer, om der er væsentlige afvigelser. De kromosomafvigelser, testen undersøger for, er både de mere kendte sygdomme som fx Downs Syndrom og Edwards Syndrom, men også en lang række andre, mindre kendte genetiske syndromer, der kan medføre svære livskomplikationer for dit barn.

Varighed: 45 min.
Pris, Basis: kr. 12.000,-

Mere om Evita Test Complete: Markedets mest præcise billede af dit fosters DNA

Gennem en ganske særlig teknologi, isolerer Evita-testen hele og intakte fosterceller i den gravides blod, og undersøger alle kromosomer. Herved er det muligt at afsløre både strukturelle og numeriske kromosomafvigelser.

Testen undersøges for microdeletioner (fx Angelman og Prader-Willi Syndrom) og mikroduplikationer ned til en størrelse på 5 megabaser, ved hjælp af Array-CGH. Ingen anden gentest går så tæt på!

Evita-testen undersøger selvfølgelig også for de velkendte syndromer, som f.eks. trisomier og kønskromosale aneuploidier, så du er fuldkommen dækket ind. Der screenes bl.a. for Downs syndrom (trisomi 21), Edwards syndrom (trisomi 18), Pataus syndrom (trisomi 13) Turners syndrom (X0), Klinefelters syndrom (XXY) og XYY syndrom.

Du får selvfølgelig også kønnet at vide, hvid det ønskes.

Vi anbefaler denne test til alle, der er gravide med ét barn, men har du spørgsmål til testen – ​​eller i det hele taget – er du altid velkommen til at ringe til os.

Hvis du venter tvillinger, så anbefaler vi Panorama-testen.

Hvad er inkluderet i Evita test complete?

 • Før du bestiller Evita test complete, kan du få en grundig telefonisk vejledning af vores sekretærer, hvis du ønsker det.
 • Fosteret bliver scannet grundigt, for at undersøge, om der skulle være udviklingsfejl, som kan ses på scanning. Det er forskelligt, hvad man kan se i de forskellige uger.
 • Har du været til nakkefoldscanning og Doubletest, og herefter ønsket en Evita test, vil du få særlig rådgivning ud fra dine tal, og vi måler nakkefolden igen, hvis du ønsker det.
 • Hvis Evita testen viser, at der er høj risiko for et barn med kromosomfejl, tilbydes du en moderkage- eller fostervandsprøve for at be- eller afkræfte dette. Vi hjælper dig gerne med henvisning til dit fødested.

Book tid online

Du finder ledige tider i vores
online bookingkalender. vi
glæder os til at se dig!

Book tid

Hvordan adskiller Evita-testen sig?

Til forskel fra Harmony-testen og Panorama-testen, der analyserer fragmenter fra nedbrudte fosterceller, analyserer Evita Test Complete intakte fosterceller.

DNA fra intakte fosterceller giver mulighed for at analysere alle kromosomer, og ikke blot de få kromosomer, det i øjeblikket er muligt at analysere ved cirkulerende DNA fragmenter. Derfor siger vi, at Evita-testen næsten er som en moderkageprøve, blot fuldkommen risikofri.

Evita-testen er egnet til dig, som:

 • Er gravid med ét barn, uanset om det er ved naturlig undfangelse, med donoræg, efter IVF eller ICSI.
 • Er mellem uge 10+0 og 14+6.
 • Er bærer af en kromosomsygdom, eller hvis den kommende barnefader er bærer af en kromosomsygdom. Her vil vi gerne have specificeret, hvilken sygdom, der er tale om.
 • Hvis en moderkageprøve ikke kan udføres af den ene eller anden grund, og du har fået tid til en fostervandsprøve, så kan Evita-testen hjælpe dig hurtigere til et svar – endda fuldkommen risikofrit, da der blot er tale om en blodprøve.
 • Er overvægtig.

Evita-testen er ikke for dig, som:

 • Er gravid med tvillinger eller trillinger.
 • Er længere henne i din graviditet end 14+6. Grunden til dette er, at fosterets DNA aftager i mængde i moderens blod frem til uge 20, hvorefter de næsten ikke findes længere.

Hvornår og hvordan får du svar?

Laboratoriet i Vejle bruger ca. 12 hverdage. Så snart vi har svar, ringer vi til dig. Din rapport sender vi via e-mail fra en datasikret adresse.

Skulle testen vise, at dit kommende barn har risiko for en kromosomfejl, vil vores læger, som har mange års erfaring med genetiske sygdomme, kontakte dig. Sammen lægger vi en plan for, at du bliver henvist til dit fødested. Du vil også få grundig vejledning i den mistænkte sygdom, så du er godt forberedt på samtalen på hospitalet.

Sådan foregår analyseprocessen

Blodprøven sendes til laboratoriet i Vejle, som ekstraherer fosterets celler. Herefter sendes cellerne til Klinisk Genetisk Afdeling på Aahus Universitetshospital i Skejby, hvilket betyder, at din blodprøven bliver i Danmark under hele processen.

Svaret bliver registreret i Dansk Cytogenetisk Centralregister. Dette er fælles for alle genetiske undersøgelser i Danmark.

.

»Flink og venlig personale«

Flink og venlig personale. Hurtigt resultat med NIPT test

Amy | Trustpilot
♥♥♥♥♥