Velkommen hos Ultralydklinikken for Gravide

Danmarks førende private klinik for ultralydsscanning og gentest – siden 2000

Vi er til for gravide og kommende gravide

Ultralydklinikken er Danmarks første private ultralydklinik, der er til for de, der ønsker scanning forud for en graviditet og de der allerede er gravide. Vores ønske, da vi åbnede i år 2000, var at skabe et sted, hvor både faglighed og hjertelighed var i særklasse – og det er det stadig.

Scanninger og gentests af højeste kvalitet for både foster og forældre

Vi tilbyder således en lang række forskellige ultralydscanninger af dit foster, samt gentests for både foster og forældre, på allerhøjeste faglige niveau.

Alle scanningerne bliver udført af læger eller sonografer med stor erfaring i at diagnosticere det normale såvel som det unormale foster i alle uger af graviditeten. Du kan møde vores dygtige personale her.

Tryghed og omsorg i løbet af hele din graviditet

Samtidig har vi, med indretningen af vores skønne lokaler midt i København, gjort vores ypperste for, at du skal føles dig tryg og godt tilrette, når du kommer hos os – der findes ikke mange tidspunkter i livet, hvor du fortjener det mere. Vi glæder os til at tage godt i mod dig, uanset hvor i din fertilitets- eller graviditetsrejse, du er.

Mød vores dygtige personale

Alle vores medarbejdere er ansat eller har været ansat i mange år på et hospital samtidig med at de scanner på Ultralydklinikken for Gravide.​Det giver dig vished for, at du kommer til en medarbejder, som har erfaring og følger med på kurser og kongresser.​Alle medarbejdere er særlig udvalgte – ikke kun fordi de er meget dygtige, men også fordi de er hyggelige og dejlige mennesker opsat på at give dig og dine nærmeste en dejlig oplevelse. Der er altid sat god tid af til scanningerne, og du vil føle en ro på klinikken, som du ikke finder på hospitalet.​Du kan møde vores dygtige personale ved at klikke på et navn her på listen.

Overlæge, ph.d. og ejer af klinikken. Speciallæge i gynækologi og obstetrik.

Lillian Skibsted grundlagde klinikken i år 2000. Lillian Skibsted har skrevet afhandling om, hvordan man kan måle fosterets vækst i livmoderen ved hjælp af ultralydscanning, og hvordan man ved hjælp af Doppler kan vurdere fosterets tilstand i livmoderen. Lillian har de sidste 25 år udelukkende beskæftiget sig med diagnostik af fosterets sygdomme, og har taget Diplomeksamen i Føtal Medicin fra Fetal Medicine Foundation i London. Lillian Skibsted har været overlæge på en stor føde- og ultralydafdeling på et hospital frem til 2020. Hun har nu dedikeret al sin tid til Ultralydklinikken for Gravide Lillian har stor erfaring i at foretage 3D/4D scanninger.

Overlæge og speciallæge i gynækologi og obstetrik.

Helle har været ansat på klinikken siden 2006. Helle har i mange år kun beskæftiget sig med gravide på et stort hospital i København, hvor hun er overlæge og hun har stor erfaring i at foretage ultralydscanning af babyen i maven.

Helle har stor rutine i at vurdere om dit barn er normalt udviklet og trives, som det skal. Helle er certificeret hos Fetal Medicine Foundation i London til nakkefoldsscanning.

Helle har stor rutine i at foretage 3D/4D scanninger og har været på 3D/4D kurser i udlandet.

Overlæge og speciallæge i gynækologi og obstetrik

Wiebke blev speciallæge i 2012 og har herefter arbejdet med fødsler og føtalmedicin i Kiel, Tyskland. Wiebke flyttede til Danmark i 2017, og har her videreuddannet sig i ultralyd/føtalmedicin.

Wiebke er overlæge på Hvidovre Hospital og arbejder hverdag med ultralyd og gravide. Hun er certificeret hos Fetal Medicine Foundation i London til nakkefoldsscanning, og har stor erfaring i 3D/4D scanning samt alle vores andre scanninger og NIPT-tests.

Wiebke blev ansat hos Ultralydklinikken for Gravide i 2020. Hun taler flydende dansk, engelsk, og selvfølgelig tysk.

Jordemoder og sonograf

Dyveke har, som en af de få jordemødre i Danmark, en uddannelse i obstetrisk ultralydscanning. Denne uddannelse har hun taget i Holland, da den ikke findes i Danmark. Hun har siden år 2000 beskæftiget sig udelukkende med ultralydscanning af gravide.

Dyveke er certificeret hos Fetal Medicine Foundation i London til nakkefoldsscanning og misdannelsesscanning, og har derudover været på 3D/4D kursus i udlandet.

Dyveke arbejder til daglig på en stor ultralydafdeling på et hospital i København.
Dyveke har været ansat på Ultralydklinikken for Gravide siden 2008.

Jordemoder og sonograf

Vibeke har i mange år scannet gravide både på Herlev og Roskilde Hospital. Vibeke er rutineret i alle former for scanning af den gravide – lige fra den tidlige scanning, nakkefoldsscanning, misdannelsesscanning, tilvækstscanninger og 3D/4D-scanninger.

Vibeke er certificeret hos Fetal Medicine Foundation i London til nakkefoldsscanning og misdannelsesscanning.

Vibeke har været ansat på Ultralydklinikken for Gravide siden 2012.

Sonograf

Benedicte er ansat på Ultralydklinikken på Rigshospitalet. Hun har scannet gravide i mere end 20 år og er meget rutineret i alle scanninger i graviditeten.

Benedicte er certificeret hos Fetal Medicine Foundation i London til nakkefoldsscanninger og misdannelsesscanninger.

Benedicte har også stor rutine i 3D/4D scanninger.

Benedicte har været ansat på Ultralydklinikken for Gravide siden 2014.

Sygeplejerske og sonograf

Julie har foretaget ultralydscanninger på Føtalmedicinsk Klinik på Rigshospitalet i 7 år. Julie har under ansættelsen været med til at certificere læger og sonografer til misdannelsesscanning, og har en Diplomuddannelse i Obstetrisk ultralydscanning.

Julie er rutineret i 3D/4D scanninger og er certificeret i nakkefoldsscanning og misdannelsesscanning.

Julie arbejder på en fertilitetsklinik, når hun ikke er hos os. Julie er derfor også super rutineret i de tidlige scanninger.

Jordemoder og sonograf

Mette er jordemoder og sonograf, og har siden 2011 beskæftiget sig med ultralydsscanning.

Mette har arbejdet på Hvidovre Hospital, hvor hun har foretaget mere end 6.000 graviditetsscanninger, og har fra 2016-2019 været ansat i et stort forskningsprojekt i Region Hovedstaden, hvori 25.000 nyfødte blev hjertescannet. Her foretog hun mere end 2.000 hjertescanninger på nyfødte og varetog desuden supervision, oplæring og behandling af forskningsdata.

Mette er certificeret hos Fetal Medicine Foundation i London til nakkefoldsscanning og misdannelsesscanning.

Samme høje standard som på landets førende hospitaler

Det er vores mål både at give dig fantastiske gode billeder og samtidig en scanning på et højt fagligt niveau, foruden, at du og din familie får en uforglemmelig oplevelse.

Derfor stiller vi bl.a. krav til, at alt vores personale enten arbejder, eller for nyligt har arbejdet, på en føtalmedicinsk klinik på et hospital. Det giver dig sikkerhed for, at de fagligt er under stadig udvikling med impulser, ikke blot fra vores klinik, men også fra en meget større kontaktflade. Vores høje faglige kvalitet kan derfor sammenlignes med den, du finder på nogle af landets førende hospitaler – uden det koster ekstra.

Vidste du?

Det tager tid at foretage en 3D/4D scanning, hvor man også skal se, om barnets udvikling er svarende til det, man skal forvente, i den alder barnet er i. Du har derfor mulighed for at vælge både 30 og 45 min til din 3D/4D scanning, når du besøger Ultralydklinikken for Gravide.

Det er meget vigtigt at vide, hvordan et foster ser ud i de forskellige uger i graviditeten, og hvad fosteret skal kunne gøre, netop i den uge, hvor man scanner. Fuldstændig som man følger et barn efter fødslen med, hvornår barnet skal kunne smile, løfte hovedet og sidde, skal man også vide, hvad der er normalt i de forskellige uger i fosterets udvikling i livmoderen.

Dette kræver meget stor erfaring og uddannelse, og det er vi stolte af at kunne tilbyde hos Ultralydklinikken for Gravide.

Find os på SoMe