fbpx

Velkommen hos Ultralydklinikken for Gravide

Danmarks førende private klinik for ultralydsscanning og gentest – siden 2000

Vi er til for gravide og kommende gravide

Ultralydklinikken er Danmarks første private ultralydklinik, der er til for de, der ønsker scanning forud for en graviditet og de der allerede er gravide. Vores ønske, da vi åbnede i år 2000, var at skabe et sted, hvor både faglighed og hjertelighed var i særklasse – og det er det stadig.

Scanninger og gentests af højeste kvalitet for både foster og forældre

Vi tilbyder således en lang række forskellige ultralydscanninger af dit foster, samt gentests for både foster og forældre, på allerhøjeste faglige niveau.

Alle scanningerne bliver udført af læger eller sonografer med stor erfaring i at diagnosticere det normale såvel som det unormale foster i alle uger af graviditeten. Du kan møde vores dygtige personale her.

Tryghed og omsorg i løbet af hele din graviditet

Samtidig har vi, med indretningen af vores skønne lokaler midt i København, gjort vores ypperste for, at du skal føles dig tryg og godt tilrette, når du kommer hos os – der findes ikke mange tidspunkter i livet, hvor du fortjener det mere. Vi glæder os til at tage godt i mod dig, uanset hvor i din fertilitets- eller graviditetsrejse, du er.

Samtidig har vi, med indretningen af vores skønne lokaler midt i København, gjort vores ypperste for, at du skal føles dig tryg og godt tilrette, når du kommer hos os – der findes ikke mange tidspunkter i livet, hvor du fortjener det mere. Vi glæder os til at tage godt i mod dig, uanset hvor i din fertilitets- eller graviditetsrejse, du er.

Mød vores dygtige personale

Alle vores medarbejdere er ansat eller har været ansat i mange år på et hospital samtidig med at de scanner på Ultralydklinikken for Gravide. ​Det giver dig vished for, at du kommer til en medarbejder, som har erfaring og følger med på kurser og kongresser. ​Alle medarbejdere er særlig udvalgte – ikke kun fordi de er meget dygtige, men også fordi de er hyggelige og dejlige mennesker opsat på at give dig og dine nærmeste en dejlig oplevelse. Der er altid sat god tid af til scanningerne, og du vil føle en ro på klinikken, som du ikke finder på hospitalet.​ Du kan møde vores dygtige personale ved at klikke på et navn her på listen.

Jordemoder og sonograf.

Pernille er jordemoder med mange års erfaring fra Rigshospitalets fødeafdeling. Hun er efterfølgende specialuddannet sonograf fra Nordsjællands Hospital, hvor hun fortsat vil være tilknyttet en gang om ugen. Pernille ejer klinikken sammen med Kathrine Birch.

Gynækolog og fertilitetsekspert.

Kathrine er Ultralydklinikkens lægefagligt ansvarlige og ejer klinikken sammen med Pernille.

Kathrine er uddannet fra Århus Universitet og blev speciallæge i gynækologi, obstetrik og fertilitet i 2013. Hun har skrevet PhD på Fertilitetsklinikken på Rigshospitalet om vurdering af ægreserve og fertilitet. Hun har været ansat som chef for fertilitetsområdet i Region Sjælland og efterfølgende direktør for en privat fertilitetskæde bestående af tre klinikker. Kathrine har nu sin egen gynækologiske praksis i København K.

Udover lægearbejdet har Kathrine været formand for Dansk Fertilitetsselskab og siddet i flere lægefaglige bestyrelser.

Overlæge og speciallæge i gynækologi og obstetrik og ekspert i føtal medicin.

Helle Zingenberg har været ansat på Ultralydklinikken for Gravide siden 2006.

Helle har i mange år kun beskæftiget sig med gravide på Herlev Hospital, hvor hun er overlæge og hun har stor erfaring i at foretage ultralydscanning af babyen i maven. Helle har stor rutine i at vurdere om dit barn er normalt udviklet og trives, som det skal.

Helle er certificeret hos Fetal Medicine Foundation i London til nakkefoldsscanning. Helle har stor rutine i at foretage 3D/4D scanninger og har været på 3D/4D kurser i udlandet.

Helle har stor erfaring i rådgivning af kommende forældre med genetiske sygdomme i familien eller
hos det kommende barn.

Helle har i mange år været i bestyrelsen for Dansk Føtalmedicinsk Selskab.

Helle er speciallæge i gynækologi og obstetrik og ekspert i føtal medicin.

Sonograf

Dyveke Spliedt er sonograf og har været ansat på Ultralydklinikken for Gravide siden 2008.

Dyveke har, som en af de få jordemødre i Danmark, en uddannelse i obstetrisk ultralydscanning.

Denne uddannelse har hun taget i Holland, da den ikke findes i Danmark. Hun har siden år 2000 beskæftiget sig udelukkende med ultralydscanning af gravide. Dyveke har tidligere været ansat på en fertilitetsklinik i Holland og er også meget rutineret i de tidlige scanninger.

Dyveke er certificeret hos Fetal Medicine Foundation i London til nakkefoldsscanning og misdannelsesscanning, og har derudover været på 3D/4D kursus i udlandet.

Dyveke er også rutineret i at rådgive om vores genetiske tests.

Dyveke arbejder til daglig på Nordsjællands Hospital.

Dyveke taler flydende engelsk og hollandsk samt selvfølgelig dansk.

Overlæge og speciallæge i gynækologi og obstetrik og ekspert i føtal medicin.

Wiebke Schroeter blev ansat hos Ultralydklinikken for Gravide i 2020.

Wiebke er overlæge på Hvidovre Hospital og arbejder dagligt med ultralydscanning af gravide. Hun er certificeret hos Fetal Medicine Foundation i London til nakkefoldsscanning, og har stor erfaring i 3D/4D scanning samt alle vores andre scanninger.

Wiebke har stor erfaring i rådgivning af kommende forældre med genetiske sygdomme i familien eller hos det kommende barn Wiebke er speciallæge i gynækologi og obstetrik og føtal medicin. Wiebke er uddannet i Tyskland og flyttede til Danmark i 2017, og har her videreuddannet sig i ultralydscanning af gravide og føtal medicin.

Hun taler flydende dansk, engelsk, og selvfølgelig tysk.

Sonograf

Benedicte Stavnstrup er sonograf og har været ansat på Ultralydklinikken for Gravide siden 2014.

Benedicte er til daglig ansat på Ultralydklinikken på Rigshospitalet. Hun har scannet gravide i mere end 25 år.

Benedicte er rutineret i alle former for scanning af den gravide – lige fra den tidlige scanning, nakkefoldsscanning, misdannelsesscanning, tilvækstscanninger og 3D/4D-scanninger og er meget rutineret i alle scanninger i graviditeten.

Benedicte har i mange år været i bestyrelsen for Dansk Føtalmedicinsk Selskab.

Benedicte er certificeret hos Fetal Medicine Foundation i London til nakkefoldsscanninger og misdannelsesscanninger. Benedicte er også rutineret i at rådgive om vores genetiske tests.

Sonograf

Aisha Rasool er Sonograf og har været ansat på Ultralydklinikken for Gravide siden 2022. Hun har også arbejdet på klinikken i 2017-2018.

Aisha har tidligere været ansat på en specialiseret Obstetrik og Gynækologisk klinik i Sydney Australien for mere end 10 år. Her foretog hun et stort antal af Nakkefoldsscanninger, Misdannelsesscanninger, Tilvækstscanninger, Tidlig scanninger og Fertilitetsscanninger. Aisha har stor erfaring med at følge ’high risk’ graviditeter igennem de forskellige scanninger der foretages i en hel graviditets forløb.

Aisha har stor rutine i alle scanninger i graviditeten inkl 3D/4D. Hun har også stor rutine i Gynekologisk  scanninger inkl Fertilitetsscanning.

Aisha er certificeret hos Fetal Medicine Foundation i London til Nakkefoldsscanning.

Aisha er også rutineret i at rådgive om vores genetiske tests.

Sonograf

Vibeke Berg er sonograf og har været ansat på Ultralydklinikken for Gravide siden 2012.

Vibeke har 18 års erfaring i at scanne gravide både på Herlev og Roskilde Hospital.

Vibeke er rutineret i alle former for scanning af den gravide – lige fra den tidlige scanning, nakkefoldsscanning, misdannelsesscanning, tilvækstscanninger og 3D/4D-scanninger.

Vibeke har i flere år også arbejdet på en fertilitetsklinik og er derfor også meget rutineret i
fertilitetsscanninger og den helt tidlige scanning.

Vibeke er også rutineret i at rådgive om vores genetiske tests.

Vibeke er certificeret hos Fetal Medicine Foundation i London til nakkefoldsscanning og misdannelsesscanning.

Vibeke har tidligere været med i bestyrelsen for Dansk Føtalmedicinsk Selskab

Overlæge, ph.d. Speciallæge i gynækologi og obstetrik og ekspert i føtal medicin.

Lillian Skibsted grundlagde Ultralydklinikken for Gravide i år 2000. Lillian Skibsted har skrevet afhandling om, hvordan man kan måle fosterets vækst i livmoderen ved hjælp af ultralydscanning, og hvordan man ved hjælp af Doppler kan vurdere fosterets tilstand i livmoderen.
Lillian har de sidste 25 år udelukkende beskæftiget sig med diagnostik af fosterets sygdomme både genetisk og ved ultralydscanning, og har taget
Diplomeksamen i Føtal Medicin fra Fetal Medicine Foundation i London.

Lillian Skibsted har været overlæge på en stor føde- og ultralydafdeling på et hospital frem til 2020.

Lillian har stor erfaring i rådgivning af kommende forældre med genetiske sygdomme i familien
eller hos det kommende barn.

Lillian er speciallæge i gynækologi og obstetrik og ekspert i føtal medicin.

Samme høje standard som på landets førende hospitaler

Det er vores mål både at give dig fantastiske gode billeder og samtidig en scanning på et højt fagligt niveau, foruden, at du og din familie får en uforglemmelig oplevelse.

Derfor stiller vi bl.a. krav til, at alt vores personale enten arbejder, eller for nyligt har arbejdet, på en føtalmedicinsk klinik på et hospital. Det giver dig sikkerhed for, at de fagligt er under stadig udvikling med impulser, ikke blot fra vores klinik, men også fra en meget større kontaktflade. Vores høje faglige kvalitet kan derfor sammenlignes med den, du finder på nogle af landets førende hospitaler – uden det koster ekstra.

Vidste du?

Det tager tid at foretage en 3D/4D scanning, hvor man også skal se, om barnets udvikling er svarende til det, man skal forvente, i den alder barnet er i. Du har derfor mulighed for at vælge både 30 og 45 min til din 3D/4D scanning, når du besøger Ultralydklinikken for Gravide.

Det er meget vigtigt at vide, hvordan et foster ser ud i de forskellige uger i graviditeten, og hvad fosteret skal kunne gøre, netop i den uge, hvor man scanner. Fuldstændig som man følger et barn efter fødslen med, hvornår barnet skal kunne smile, løfte hovedet og sidde, skal man også vide, hvad der er normalt i de forskellige uger i fosterets udvikling i livmoderen.

Dette kræver meget stor erfaring og uddannelse, og det er vi stolte af at kunne tilbyde hos Ultralydklinikken for Gravide.

Find os på SoMe