Cookie- og privatpolitik

Introduktion

Når du besøger vores hjemmeside, https://www.ultralydklinikken.dk/, indsamles oplysninger om dig. Vi bruger disse oplysninger til bl.a. at forbedre indhold på hjemmesiden og til at vise dig mere relevant annoncering. For at begrænse de oplysninger der indsamles, kan du vælge cookies fra første gang, at du besøger hjemmesiden. Hvis du allerede har besøgt hjemmesiden og accepteret cookies, skal du slette cookies i din browser, hvorefter cookie popup’en vil vise sig igen, så du igen har mulighed for at blokere dem.

I det følgende kan du læse mere om, hvilke oplysninger der indsamles og hvad de bruges til samt hvilke tredjeparter, der har adgang til dem. Ved at besøge https://www.ultralydklinikken.dk/ accepterer du, at Ultralydklinikken behandler dine personoplysninger og cookies i henhold til denne cookie- og privatpolitik.

 

Cookies

Hjemmesiden www.ultralydklinikken.dk bruger “cookies,” som er en fil, der gemmes på din anvendte enhed (computer, mobil eller tablet) for at denne kan huske dine valgte indstillinger, indsamle statistik og målrette annoncer. Cookies indeholder aldrig skadelige koder, som f.eks. en virus.

Cookies kan altid slettes. Det gør du ved at afvise cookies i cookie popup’en. Hvis denne ikke automatisk vises, når du besøger hjemmesiden, skal du først slette alle cookies i din browsers indstillinger. Derefter vil du kunne afvise cookies, når du besøger hjemmesiden.

Vi gør opmærksom på, at blokering af cookies ikke nødvendigvis betyder, at man ikke vil få vist annoncer. Det betyder dog, at annoncerne højst sandsynligt vil være mindre relevante for dig. Hjemmesiden indeholder cookies fra følgende tredjeparter:

  • Google Analytics
  • Google Tag Manager
  • Facebook
  • Mailchimp
  • Onlinebooq
  • Trustpilot
  • WordPress plugins

 

Personoplysninger

Personoplysninger er oplysninger, der kan henføres til dig. Vi kan modtage personoplysninger fra dig, når du udfører bestemte handlinger, herunder tilmelding til et nyhedsbrev, deltagelse i undersøgelser, udfylder en kontaktformular, gennemfører en booking eller møder op på klinikken til en scanning eller test.

Følgende informationer indsamles fra alle brugere, som har accepteret cookies: et unikt bruger ID, dit IP-nummer, besøgte sider på hjemmesiden, din geografiske placering, din enhed (computer, mobil eller tablet) og andre handlinger, herunder klik på knapper, telefonnumre, mails og eventuelt videoer.

Disse oplysninger indsamles og behandles dog kun, hvis du giver samtykke til det: navn, e-mail, telefonnummer og betalingsoplysninger. Dette indsamler vi f.eks. ved booking af en scanning eller gentest.

Nedenfor vil vi gennemgå den persondata, som Ultralydklinikken indsamler og behandler, så du kan forstå hvordan de indsamles, hvorfor og hvordan vi beskytter dine oplysninger.

 

Personoplysninger ved booking

Du kan altid afvise at oplyse persondata. Ved booking af scanninger og gentests, beder vi om dit samtykke til at opbevare følgende oplysninger om dig: navn, e-mail, telefonnummer og adresse. Du kan altid bede os om, at slette dine oplysninger fra systemet. Dataene vil automatisk blive slettet fra bookingsystemet efter 5 år med inaktivitet. Til booking anvender vi systemet Onlinebooq.dk. Personfølsomme data udveksles kun via krypterede systemer.

 

Personoplysninger ved besøg på klinikken

En samtykkeerklæring skal udfyldes af alle, der modtager en scanning eller gentest hos os. Ved udfyldning af denne accepterer du, at vi indsamler personoplysninger, der hjælper os med at vurdere barnets vækst og helbred. Du accepterer bl.a. at vi indsamler og behandler informationer som dit CPR-nummer, dit navn og oplysninger om din graviditet.

Vores autoriserede sundhedsfaglige personale er lovmæssigt forpligtede til at journalføre vores arbejde. Kun sundhedsfagligt personale har adgang til dine helbredsoplysninger og dit CPR-nummer. Disse oplysninger bruges kun internt til journalføring og videresendes ikke til tredjeparter, uden dit samtykke. Oplysninger til din egen læge eller andre relevante sundhedsfaglige personer videregives kun efter aftale med dig.

For at kunne kontakte dig med oplysninger om din scanning eller test, samt overføre billeder og videoer til dig, beder vi desuden om til telefonnummer og din e-mail.

Journaloplysninger opbevares i mindst 5 år jf. gældende lovgivning. Billeder og videoer fra scanninger slettes efter 6 måneder. Du kan altid få adgang til dine personoplysninger og få slettet det, som vi ikke er lovmæssigt forpligtet til at gemme. Slettet data kan ikke genskabes.

Følgende oplysninger kan indsamles i forbindelse med online booking og et besøg på klinikken:

  • Fulde navn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Adresse
  • Alder
  • Køn
  • Vægt og højde
  • CPR-nummer
  • IP-adresse (ved besøg på hjemmesiden)
  • Geografisk placering (ved besøg på hjemmesiden)
  • Online adfærd på hjemmesiden
  • Graviditetshistorie

 

Ved særlige scanninger indsamles data, som kan blive delt med en tredjepart, som f.eks. dit fødested:

  • Ved nakkefoldsscanning indsamles information om etnicitet.
  • Ved Panorama, Vistara og Horizon test skal du give din samtykke til at din blodprøve sendes ud af Europa (til USA).
  • Ved doubletest analyseres blodprøven af Roskilde Universitetshospital og resultater kan ses via sundhed.dk.
  • Ved Evita test analyseres blodprøven af Skejby Klinik Genetisk Afdeling.
  • Ved Harmony testen analyseres blodprøven i Sverige af LifeGenomics.

 

Personoplysninger om køb

Vi er lovmæssigt forpligtede til at opbevare alle transaktionelle data i mindst 5 år. I forbindelse med køb af en scanning eller gentest, anvender vi NETS og MobilePay til håndtering af online korttransaktioner. Vi opbevarer ikke oplysninger om betalingskort. Ved fakturering opbevares fakturerings- og bankoplysninger i henhold til gældende love på området herunder hvidvasknings- og bogføringsloven.

 

Trustpilot

Efter et besøg på klinikken, kan du modtage en invitation til at anmelde os på Trustpilot. Du vælger selv, om du vil gøre dette.

 

Hvornår indsamler Ultralydklinikken personoplysninger?

Ultralydklinikken indsamler og behandler personoplysninger ved forskellige handlinger, herunder:

  • Oprettelse i bookingsystemet.
  • Gennemførelse af en booking.
  • Gennemførelse af en scanning eller test.
  • Ved forespørgsler, klager eller andre interaktioner med Ultralydklinikken.

Vi indsamler kun personoplysninger, der er nødvendige for at levere vores ydelse og køber ikke personhenførbare oplysninger fra tredjeparter. Vi samarbejder kun med databehandlere i EU og lande, der kan garantere, at din data er beskyttet. Personoplysninger videregives kun til tredjeparter, hvis du giver samtykke til det.

 

Sådan bruger vi dine oplysninger

Når vi indsamler oplysninger om dig, bruger vi det til følgende:

  • Til at lave sundhedsfaglige vurderinger, her benyttes Astraia.
  • Til at forbedre vores ydelser.
  • Til at opfylde lovmæssige forpligtelser.
  • Til at forbedre vores markedsføringsaktiviteter.
  • Til at besvare og give en bedre service ved henvendelser.
  • Til håndtering af bookinger, bogføring og fakturering.

 

Samarbejdspartnere

Vi har følgende samarbejdspartnere, dvs. tredjeparter:

  • Onlinebooq.dk (til online booking)
  • Mailchimp (til nyhedsbreve)
  • Google Analytics (til analyse af webdata)
  • Google Tag Manager (til sporing af webhandlinger)
  • Facebook (til annoncering)
  • WordPress plugins (til diverse funktioner på hjemmesiden, herunder hastighedsoptimering)
  • Trustpilot (til indsamling af anmeldelser)
  • Natera (til Panoramatest, Horizon og Vistatest)
  • Roskilde Universitetshospital (til doubletest)
  • Skejby klinisk genetisk afdeling (til Evita test)
  • LifeGenomics (til Harmony testen)
  • Med din samtykke: din egen læge

 

Hjemmesidestatistik

Ultralydklinikken anvender Google Analytics til at indsamle statistik om hjemmesidens besøgende. Denne statistik er anonym. Ved besøg på hjemmesiden accepteres Google Analytics privatpolitik.

 

Sikkerhed

Vi har gennemført tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at beskytte personoplysninger, så det er sikkert at bruge hjemmesiden, gennemføre en booking og videregive personoplysninger ifm. et besøg på klinikken. Hjemmesiden scannes løbende for sikkerhedsbrister, svagheder og malware, så vi hurtigst muligt kan reagere på det. Personoplysninger, der gives ifm. et besøg på klinikken, opbevares på sikrede netværk og kan kun tilgås af autoriseret sundhedsfagligt personale, der er knyttet til klinikken.

Ved online køb benyttes Paypal. Disse oplysninger opbevares ikke på interne servere.

 

Periode for opbevaring

Personoplysninger opbevares i den periode, som vi er lovmæssigt forpligtet til at opbevare dem. Dataene slettes, når de ikke længere er nødvendige. Perioden varierer for forskellige oplysninger og hvorfor dataene er blevet indsamlet. Derfor er det ikke muligt at give generelle tidsrammer for opbevaringen af data. Slettet data kan ikke genskabes. Data der kræves opbevaret pga. lovmæssige forpligtelser kan ikke slettes ved anmodning (jvf persondataforordningens kapitel 2, artikel 9B).

 

Indsigt og klager

Du har altid ret til at få adgang til de personoplysninger, som vi har indsamlet og behandlet om dig. Du har også ret til at få dem slettet eller rettet, medmindre det drejer sig om data, som vi er lovmæssigt forpligtede til at opbevare (jvf persondataforordningens kapitel 2, artikel 9B).

Hvis du ønsker at modtage en kopi af disse oplysninger eller få dine data slettet, bedes du kontakte os på info@ultralydklinikken.dk.

 

Udgiver

Hjemmesiden ejes og publiceres af:
Ultralydklinikken for Gravide
Ny Østergade 5, 1. sal
1101 København K
+(45) 33 32 40 45
info@ultralydklinikken.dk

Sidst revideret den 05-08-2022